Vårt julebrød
Gutta mine ELSKER julebrød med rosiner, og jeg baker med klype på nesen ;) Men den største gleden ligger jo i å gjøre andre glad, ikke sant? :)
Her har dere min oppskrift:
- 1kg fibermel
- 6 dl melk
- 1 pk tørr gjær
- 10 gr akasiehonning
- 2 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- 150 g smeltet Bert Nordstrands rapsoljesmør
- ca. 300 g rosiner
- 1 egg (sammenvispet), til pensling
Legg rosinene i bløt i varmt vann i 30 min. Hel av vannet og klem vannet ut av rosinene.
Lag deig av mel, honning, tørr gjær, smeltet smør, salt og kardemomme, og varmet melk til kroppstemperatur. Elt godt sammen i ca 10 min. ha i rosinene på slutten av elteperioden. Bland godt. La deigen heve under plast i 1 time. Rull ut 3 brød og legg de på en bakeplate med bakepapir.La de etterheve imens ovnen blir varm.