Mat

Vårt julebrød

image imageGutta mine ELSKER julebrød med rosiner, og jeg baker med klype på nesen ;) Men den største gleden ligger jo i å gjøre andre glad, ikke sant? :)

Her har dere min oppskrift:

  • 1kg fibermel
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørr gjær
  • 10 gr akasiehonning
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 150 g smeltet Bert Nordstrands rapsoljesmør
  • ca. 300 g rosiner
  • 1 egg (sammenvispet), til pensling

Legg rosinene i bløt i varmt vann i 30 min. Hel av vannet og klem vannet ut av rosinene.

Lag deig av mel, honning, tørr gjær, smeltet smør, salt og kardemomme, og varmet melk til kroppstemperatur. Elt godt sammen i ca 10 min. ha i rosinene på slutten av elteperioden. Bland godt. La deigen heve under plast i 1 time. Rull ut 3 brød og legg de på en bakeplate med bakepapir.La de etterheve imens ovnen blir varm.

Stekes på 200 grader i 25 minutter. image imageNyyyyt <3

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *