Sunn hverdagsmiddag for 2 dager!
Akkurat fått i meg middagen etter en dag med hjemmekontor.
Ute blåser det noe sykt. Skikkelig væromslag i Bergen; fra nydelig og kald vinter til typisk Bergen på null komma niks.
Men det er ikke det som er i mitt fokus nå ;) Snart klar for boksetrening har jeg tidenes deiligste middag i magen.
Gu` kor den metter!
Ikke nok med det, den er sunn, er super rask og lage, lett og go. Ikke minst genial å lage klar for 2 dager når man først er i gang.
Har vist dere den før, men det gode tips gjentas ikke ofte nok ;)
Når jeg lager middag tenker jeg antall personer og antall dager – ikke porsjoner ;) Slik sikrer jeg at alle får i seg måltidsrasjonen for fett, proteiner og karbohydrat. Jeg tar utgangpunt i mengde for 1 person i ett måltid og ganger opp til med 2.
Slik går jeg frem:
- Koker opp vann med grønnsaks- eller hønsebuljong. Jeg beregner 1 liter pr person.
- Når vannet har kokt heller jeg i frossne grønnsaker av typen lapskausblanding. Jeg bruker litt mer enn 0,5 kg pr porsjon.
- Imens det koker seg opp steker jeg kyllingfilet. Beregner 400 gr pr person. Jeg bruker SMØR når jeg steker kyllingen, og beregner 1 ts pr persjon. Bruk det krydder du liker best til kylling. Jeg bruker bare salt og pepper.
- Når kyllingen er ferdig stekt har jeg den i suppen og så får det trekke noen minutter før servering.
Denne supper smaker enda bedre neste dag faktisk. Og med litt skummelt melk i blir det himmelsk.
Og så sunt da! Rundt 300 kcal pr måltid :)
Nå er det snart på tide å fikse seg klar til boksetreningen.
Håper det blir like kjekt som sist jeg bokset!
Dere får høre mer i morgen om den da jeg kommer for seint til å kunne blogge om det i kveld. Må jo ha tid til litt Valentinekos også ;)