My favorite!
Våknet uthvilt, og spent på dagens formsjekk. Den består av en tur oppå badromsvekten, og målinger med målbånd fra topp til tå. Vekten smilte til meg og målbåndet gav meg bekreftelse på at jeg har vært dyktig med trening og kost denne uken. Eller dyktig? Jeg har levt mitt liv slik jeg selv liker det best. Med sunn og god mat, og mest mulig aktivitet på fritiden siden jeg har en så stillesittende jobb. Da trenger man ikke være dyktig eller flink :)
Denne uken har jeg prøvt å holde meg hverdagsaktiv så mye som mulig. Jeg har stått og jobbet mye, jeg står og spiser hjemme når det ikke er felles måltid, jeg står når jeg ser på TV (de få gangene jeg gjør det :), danser når jeg hører favorittsangen min på radio og går meg 30 min powerwalk minst 5 dager i uken. Slikt smiler man av :) Bare prøv! Men siden jeg har så pass lange dager i våken tilstand har jeg kjent litt på sult selv om jeg på ingen måte har en stram matplan. Så nå har coach fordelt maten over litt flere måltid så det ikke blir så mange timer mellom. Min favoritt rytme er jo mat hver 3. time. Søtsuget er het borte. Lørdagskveld med hjertevenn på besøk som koste seg med sjokolade gjorde ingenting! Elsker venninner som driter i at jeg er på diett og knasker i seg det de vil foran meg ! :)
Men over på poenget med min favoritt :) Jeg elsker laks, så jubelen stod i taket da besøket mitt mer enn gjerne ville ha laks til lørdagsmiddag. På lørdager flesker jeg alltid til med de herligste og beste grønnsakene jeg kan finne. Det er rotgrønnsaker i alle regnbuens farger. Jeg tar utgangspunt i min egen matplan, og ganger bare opp til antall personer. Jeg smelter gjerne opp litt mer smør som jeg smakstilsetter med løk og et godt krydder til gjestene i tillegg, samt at de til denne får rømme der jeg bruker en klatt mager naturell kesam med litt lime eller sitron i.
Her har du oppskriften min :)
- 10 gr fett i form av SMØR til hver porsjon
- 200 gr delikatesepoteter til hver porsjon
- Så mye grønnsaker jeg vil – her veier jeg ikke
- 150 gr selmalaks pr porsjon
- Krydder etter smak, i går brukte jeg noe så enkelt som salt, pepper og sitronpepper.
Jeg lager alltid litt ekstra slik at jeg har til en matboks eller lunsj neste dag. Enkelt og smart :)