Mat

Forslag til helgekos

I går ble junior 16 år. Selv om det skal feires på by`n i morgen kveld måtte vi jo ha kake på selve dagen!

Junior er ingen kakemons, men han ELSKER eplekake og is. Så da måtte det selvsagt bli det. Jeg laget ekstra grove eplepaimuffins siden det var en ukedag, og serverte det heller med litt vaniljeis. Oppskriften er hentet fra Berit Norstrand. Dette er også ett supert forslag til litt sunnere lørdagskos for hele familen.

Slik lager jeg deigen:

2 ss kvernede linfrø

2 ss sesamfrø med skall

1,5 dl rugmel (eller glutenfritt mel)

2 ss romtemperert smør

1/4 ts mineralsalt

5 ss eplejuice

Smøret smuldres i det tørre før man har i eplejuice. Kna det sammen med hendene til en deig. Deigen rulles til passelige kuler som du trykker ut i muffinsbrettene slik at det blir et hull i midten til fyllet. I går brukte jeg papirformer, men det ble ikke så vellykket (vanskelig å få crispy deig) som når jeg steker de rett i muffinsbettet som er avbildet under.  image

Stekes i 20-25 min på 175 grader til deigen har blitt som crispy paiformer. Imens de steker lager du fyllet.

Fyllet

4 stk store epler

16 stk pekanøtter grovhakkes

1 ss blomsterhonning eller lønnesirup

1 ts kanel

Bland alt dette sammen – bruk gjerne blender.image image

Fyll paimuffinsene med eplefyllet, og stek videre i ca 5 min så eplefyllet blir varmt.image

Løsne de forsiktig fra formen, og avkjøl på rist.

Server med vaniljeis, yoghurt/gresk yoghurt med vaniljesmak eller øko rømme.

Just love it <3 image image

Del dette;

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *