Fitnessfrues superbrød!
Brød er jo nordmannens matvare nummer en, og fiber er viktig for kroppen. Det er likevel vedig forskjellig på brød med tanke på sunnhet og næringsgrad.
Ett av mine mest leste innlegg er faktisk en brødoppskrift som jeg la ut veldig tidlig i min «blogg»karriere. Så jeg tar rett og slett en repost. For selv om jeg ikke spiser brød nå, så betyr det ikke at det ikke er sunt, og kan være supert for dere! Jeg baker også selvsagt brød til gutta mine, og jeg skal love deg at de går unna :)
I helgen har jo man oftes litt bedre tid, og da er det perferkt å fylle fryseren med deilig brød som er lett å ta frem i en travel hverdag.
Når jeg baker bruker jeg som regel bare det jeg har i skapet av mel og kornprodukter. Noe jeg IKKE bruker er hvetemel. Jeg kjøper altid inn grovest mulig kornvarer.
Dersom man har begrenset økonomi synest jeg ikke man skal ha dårlig samvittighet om man ikke kan velge økologiske produkter. Det viktigste er at man velger de groveste ingrediensene for baking for best mulig næring.
Oppskriften til nydelige grovbrød:
2 l økologisk spelt fullkornsmel
200 gr økologiske lettkokte havregryn
100 g mandelmel
100 g økologiske solsikkekjerner
100 g økologske hele linfrø
100 g økologiske knuste linfrø
400 gr rugmel
100 g smeltet smør
1,5 pk tørrgjær
ca 12 dl melk varmet til kroppstemp.
Jeg lar deigen heve både før og etter forming. Det ble 3 brød og stekes i ovnen på 200 grader i 45-60 minutter.
Effektivitetstips: Lag deigen, og ta deg en times gå- eller joggetur alene eller med familien imens den hever.
Håper de smaker :)