Smart eplekake favoritt!
Sen bloggoppdatering fra meg i dag :) Har sittet klistret foran pc`en og sett på Loaded Cup fra Danmark der flere av mine kjære teammates stiller i helgen. Mellom høydepunktene har jeg trent, handlet, bakt, laget mat, vasket hus og trent igjen. En effektiv dag altså.
Blir mye matprat siden det er påske :) Selv om jeg ikke kan spise noe av det jeg lager selv, så er det kjekt å ha veldig god tid til å lage god, næringsrik mat og kos til gutta mine.
Lørdagskveld betyr is her i huset. Vi elsker is. Barnslig nok er dette ett av helgenes høydepunkt. For å være sikker på at jeg ligger med ansiktet ekstra godt i puta i kveld når de koser seg, har jeg laget familiens eplekake, eller smuldrekake, favoritt (snakk om å pine seg selv! :). Den er fri for gluten og meieriprodukter, og kan derfor også serveres våre venner som har allergier.
Når jeg baker gjør jeg mitt ytterste for å velge oppskrifter der hvitt sukker er byttet ut med honning, og søtsmak med smarte næringstoffer. Familiens favoritt eplesmuldrekake inneholder alt dette, og er super enkel å lage. Se bare her:
- Skjær opp 3 epler i skiver. Det smaker ekstra godt med syrlige epler. Behold skallet på.
- Ha eplene i en bolle, strø over 1 ss kanel, frøene fra 1/2 vaniljesang, bitte litt revet muskattnøtt og 1 ts honning. Bland.
- Fordel dette utover en smurt paiform – jeg smører den med smør.
Lag topping av:
- 1/2 dl pekanøtter som jeg finhakker
- 1 dl lettkokt havregryn (bruk gjerne glutenfritt), 1 ss mandelmel, 1 ss kokosolje, gjerne økologisk
- 1 ts honning
Bland alt dette sammen med fingrene til det blir små smuler.
Sett kaken i stekeovnen ved 175 grader i 20-30 minutter alt etter hvordan ovnen din er.
Kaken er ferdig når det bobler og fyllet begynner å bli lysbrun.
Server gjerne med naturell yoghurt, iskrem eller kesam.
Nyt! Jeg går meg en tur……. :)